שלום, אורח
קטגוריות
הול× ד × מצאת בצפון מערב אירופה כאשר גרמ× יה במזרח ובלגיה מדרום . הול× ד מפורסמת באתרי התרבות שלה , במוזיאו× ים, בייצור החרסי× ה (בעיר דלפט × מצא מפעל חרסי× ה מפורסם), בפרחים שלה (בורסת הפרחים בעיר אלסמיר), בתעלות והסכרים שלה ותח× ות הרוח (בגלל הרוחות ברחבי המדי× ה התפתחה תעשיה של תח× ות רוח להפעלת מערכות א× רגיה ותח× ות קמח ), הול× ד ידועה כמדי× ת הגבי× ות היא מובילה בייצור וביצוא גבי× ותיה. בכל רחבי הול× ד תראו שווקים וח× ויות גדושים בגבי× ות הול× דיות מסוגים שו× ים .גבי× ות עובש, גבי× ות קשות, גבי× ות רכות, גבי× ות בצבעים שו× ים . בעיריית אלקמאר יש× ו שוק גבי× ות גדול מאוד. לפי ממצאים ארכיאולוגים עסקו בהול× ד בייצור חלב לפ× י 2000 ש× ים . להלן מספר גבי× ות שמיוצרות בהול× ד וכיום × יתן ללמוד את חלקם בקורסים אצל× ו בעיר × שר בתהליכים מסורתיים ביתיים . גבי× ת אדאם Edam - זו גבי× ה חצי קשה מיוצרת בעיירת × מל בשם אדם שבצפון הול× ד. מייצרים אותה מחלב פרה . צורתה כדור ומצופה בציפוי אדום. וכשישו× ה אורכ 17 חודשים ויותר מצפים אותה בציפוי שחור . גבי× ת אדאם הייתה אחת הגבי× ות המפורסמות עוד בתקופת ימי הבי× יים, ועוד בימים אלו × שלחה לאיטליה, גרמ× יה וצרפת . בקורסים של× ו א× ח× ו מלמדים גבי× ה זו בשיטות המסורתיות של פעם . צבעה הפ× ימי צהוב בהיר, טעמה מעט אגוזי . גבי× ת ליידן Leidse Kaas – זו גבי× ה צהובה מסורתית שמכי× ים אותה מחלב פרה בעיר ליידן. הגבי× ה היא בעלת 40 אחוזי שומן, מרקמה קשה עדין . Dutch Mimolette Commisie Kaas – זו גבי× ה צהובה קשה שמיצרים מחלב פרה, קליפתה קטומה . גבי× ה זו היא כמו גבי× ת אדם שצובעים אותה במיץ גזר . טעמה אגוזי פירוטי מרקמה אחרי הבחלה של חמישה חודשים הופכ לקשה וצבע קטום כאה . שמה בתרגום הוא גבי× ה בסיטו× אות בגלל ש× שלחה לצרפת בסיטו× ות . גבי× ת גאודה (חאודה) Gouda – גבי× ה זו × חשבת לגבי× ה חשובה ביותר כ- 60% מכל ייצור הגבי× ות בהול× ד . כיום היא × חשבת לאחת הגבי× ות ה× מכרות ביותר לייצוא . היא × קראת ככ לפי שם העיר שבו מיצרים אותה "חאודה" . גלגלי הגבי× ה יכולים להגיע למשקל של עד שלושים קילוגרם כל אחד . מצפים אותם בשעווה בצבע אדום או צהוב . זו גבי× ה צהובה קשה, מיוצרת מחלב בקר .זמן ההתייש× ות של גבי× ה זו אורכ כ- ארבעה עד עשרה חודשים . לסוגים מסוימים מוסיפים תבלי× ים כמו פלפל, קימל, עשבי תיבול . גבי× ת Friesekas פריזית - זו גבי× ה צהובה קשה שמיוצרת מחלב פרה . היא מתובלת בציפורן וקימל . בעבר היא יוצרה בחוות באזורן ליידן . זמן ההבחלה שלה בין שלושה לש× ים עשר חודשים . גבי× ת Getekaas - זו גבי× ה שמיוצרת באופן יד× י בחוות הקט× ות בהול× ד . היא × חשבת לגבי× ה רכה, מיצרים אותה מחלב עזים ושכמתבלים אותה ההול× דים × ות× ים לה את השם לימבורגר . גבי× ת עובש Mon Chou - גבי× ה זו דומה לגבי× ה הצרפתית Neuchatel ,טעמה חמצמץ, מרקמה קשה ומבחוץ היא מכוסה בשכבת עובש דקה . גבי× ת לירדאמר, מסדמר - גבי× ה מהתקופה האחרו× ה (1990) מצוי× ת שא× ח× ו מלמדים אותה בקורסים של× ו . טעמה אגוזי , מרקמה חצי קשה ומכי× ים אותה מחלב פרה . היתרון שהיא מוכ× ה תוכ שלושה חודשים . גבי× ת קר× היימר – גבי× ה חצי קשה, מתאימה לפריסה, טעמה כרמי, בעלת 60 אחוזי שומן . כמובן שהגבי× ות שמ× י× ו כאן הם חלק מהגבי× ות ההול× דיות המוכרות . עם כל ההסברים שלי שום דבר לא משתווה למראה עי× יים . א× י ממליצה לכם בחום לכו תבקרו ותהי× ו מהשווקים הצבעו× ים של הול× ד או בואו תלמדו אצל× ו להכין גבי× ות הול× דיות ואחרות .
התחבר לשליחת תגובה
לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה